Adres :
бул. Сан Стефано 62, 8001 g.k. Bratya Miladinovi, Burgas, Bulgaristan
Telefon :
0850 500 50 40
KuruluÅŸ :
1991
Rektör :
Prof. Petko Chobanov
Lisans harcı ve ücretleri :
0000
ÜNİVERSİTE TANITIMI
Burgaz Free Üniversitesi liyakat geliÅŸtirilmesi ve ifadesi için ortam yaratmak, öÄŸrenci mükemmelliÄŸi ve sosyal hayata teÅŸvik eder. BSU teÅŸvik etmek ve mali ve örgütsel onun rekabet avantajlarını geliÅŸmekte öÄŸrenci ve profesyonel ÅŸekillendirme aktif ve etkin öÄŸrenci topluluÄŸunun baÅŸarısını destekleyen bir fikrin yardımcı olur. BSU öÄŸrenci fikri kendi çıkarlarını yansıtan ve yeteneklerini ve yeteneklerini, pratik becerilerini geliÅŸtirmek ve baÅŸarılı bir kariyer için onları hazırlamak amacı öÄŸrenci PR ajansı, kulüpleri, atölyeler, yayınlar oluÅŸturulur.
BURGAZ ŞEHRİNDE YAŞAM
Yüz ölçümü olarak oldukça küçük bir yerdir. Burgaz, 200.000’i geçen nüfusuyla, Bulgaristan’ın en büyük dördüncü ÅŸehri. Burgaz’ın aÄŸaçlı sokakları, akÅŸamları ÅŸehir ışıkları yanınca ayrı güzel oluyor. Åžehrin, maÄŸazaların ve kafelerin bulunduÄŸu iki tane ana yaya caddesi var. Biri Aleksandrovska Caddesi, diÄŸeri de onu tam ortasından dik kesen Aleko Bogoridi Caddesi. İkisinde de, çok güzel tarihi binalar var. Åžehrin tarihi dokusunu çok iyi korumuÅŸlar. Aleksandrovska’da kafe, restoran ve barlar daha ağırlıklı iken Aleko Bogoridi’de daha çok maÄŸazalar var. Plajı ve denize açılan bahçesi öÄŸrencilerin dinlenip huzur bulabileceÄŸi cazip yerlerden biridir. Ama tabii dünya markaları beklemeyin. Daha çok butikler var. Burgaz küçük bir ÅŸehir olmasına raÄŸmen, enteresan bir yapıya sahip bir opera binası bile var. Burgaz Devlet Operası ve Burgaz Filarmoni Orkestrası’na ev sahipliÄŸi yapıyormuÅŸ.
KONAKLAMA
Birçok üniversite kampüs bünyesinde öÄŸrencilerin bir arada kalabileceÄŸi büyük yurt imkânlarına sahiptir, bazı okullar ise yurda sahip deÄŸildir. Yurtlar ortak kullanımlı banyo, tuvalet ve mutfaklar 2’li-3’li yataktan oluÅŸan odalar ÅŸeklindedir. Aylık yurt maliyetleri kiÅŸi başı 50-100 leva arasında olup oda tipi, odada kalınan kiÅŸi sayısı ve oda büyüklüklerine göre deÄŸiÅŸmektedir. ÖÄŸrenciler, mutfak malzemelerini kendileri temin ederek yurt mutfaklarında yemek yapabilmektedirler. Yurtlara kabulde öncelik yabancı öÄŸrencilere verilmektedir.Yeme içme fiyatları oldukça cüzidir, çok uyguna çok güzel yemekler tüketebilirsiniz.Ana yemek olarak 26 levaya yani 40 tl’ye oldukça doyurucu bir menü yiyebilirsiniz.
ULAÅžIM
Burgaz’da havaalanı var ama mesafe kısa olduÄŸu için Türkiye’den direkt uçuÅŸ yok. Dolayısıyla Burgaz’a gitmek için en iyi yol karayoludur.stanbul’dan Metro Turizm, NikiÅŸli Turizm ve İstanbul Turizm’in otobüsleri var. ( gidiÅŸ-dönüÅŸ maliyet 150 TL).Burgaz’a giderken Dereköy Sınır Kapısı’ndan geçiliyor. Türkiye tarafında gidiÅŸte de dönüÅŸte de araçtan indirip tek tek kontrol yapıyorlar, valizlere bakıyorlar. Avrupa BirliÄŸi ülkesi olan Bulgaristan tarafında ise otobüsün içinde olmak yeterlidir. Pasaportları toplayıp, giriÅŸ ya da çıkış damgasını basıp geri veriyorlar.
Hukuk | Mühendislik |
Psikoloji | Uluslararası İlişkiler |
İşletme ve Yönetim Bilimleri |
BÖLÜM | HAZIRLIK | LİSANS | SÜRE (YIL) | YÜKSEK L. | DOKTORA |
---|---|---|---|---|---|
Psikoloji | 2400 £ | 3000 £ | 4 | - £ | - £ |
İşletme ve Yönetim Bilimleri | 2400 £ | 3000 £ | 4 | - £ | - £ |
Uluslararası İlişkiler | 2400 £ | 3000 £ | 4 | - £ | - £ |
Turizm | 2400 £ | 3000 £ | 4 | - £ | - £ |
Mühendislik | 2400 £ | 3000 £ | 4 | - £ | - £ |
Hukuk | 2400 £ | 3000 £ | 4 | - £ | - £ |