BURADASINIZ : Anasayfa / Sıkça Sorulan Sorular

İTALYA

Bu konuya baglı dosya adedi : 0


Lisans Eğitimi:

Liseden alınmış son sınıfta olduğunu gösteren belge ya da lise diploması/mezuniyet belgesi (denkliği İtalyan Başkonsolosluğu tarafından onaylanmalıdır)

 Başvuru formu
 Lise transkripti
 İtalyanca dil sertifikası
 İngilizce eğitim veren kurumlara başvuranlar için TEOFL ya da IELTS sonucu
 İki vesikalık fotoğraf
 Pasaport
 3 yıllık lisans eğitimi mevcuttur. 
 Okuldan başvuru yapılabileceğine dair onay alındıktan sonra İtalyan Başkonsolosluğu ya da Büyükelçiliğine ön-başvuru yapılır. İtalya’da üniversite okumak için İtalyan Başkonsolosluğuna ya da Büyükelçiliğine en geç mayıs ayına kadar başvuru yapılmalıdır. Öğrencilerin başvurularının onaylanıp onaylanmadığı Ağustos ayında büyükelçilik tarafından açıklanır.
 Eğer ihtiyaç varsa öğrenciler İtalyanca sınavına alınır.
 Kabul edilen öğrencilerden Türkiye’de yükseköğretim seçme ve yerleştirme sınavına girmemiş olanların bir başvuru sınavına girmesi gerekebilir. Bu sınavlar ya ulusal düzeyde, ya üniversite düzeyindedir. Türkiye’de sınava giren öğrencilerin de barajı geçmesi gerekir.

 Yüksek Lisans Eğitimi:

 Türkiye’den mezun olunana bölümle ilişkili alanlar tercih edilebilir.
 İngilizce yeterlilik: TOEFL, IELTS
 İtalyanca yeterlilik: B1 seviyesinde
 Referans mektupları: Referans mektuplarının öğrencinin akademik ortamda ya da çalışma ortamında  iletişimde bulunduğu kişilerden alınması gereklidir. Bu kişiler; üniversite hocaları, işyerindeki müdürler ve benzeri olabilmektedir.
 Motivasyon mektupları: Üniversite için neden en iyi adaylardan biri olduğunuzu ve neden o üniversiteyi seçtiğinizi anlatan kısa yazılar.
 İtalya’da yüksek lisans programlarının süresi genellikle 1-2 yıl arasında değişmektedir.
 İtalya’da Master yapmak için İtalyan Başkonsolosluğuna ya da Büyükelçiliğine en geç mayıs ayına kadar başvuru yapılmalıdır. Öğrencilerin başvurularının onaylanıp onaylanmadığı Ağustos ayında büyükelçilik tarafından açıklanır.
 Eğer ihtiyaç varsa öğrenciler eylül ayında İtalyanca sınavına alınır.
 Üniversiteler başvuran öğrenciye sınav ya da mülakat uygulayabilir.

Gerekli Belgeler:

Lisans Diploması ya da son sınıfta olduğunu gösteren belge (denkliği İtalyan Başkonsolosluğu tarafından onaylanmalıdır)

 Başvuru formu
 Öğrencinin lisansta aldığı dersleri ve notlarını gösteren transkript
 İtalyanca dil sertifikası
 İngilizce eğitim veren kurumlara başvuranlar için TEOFL ya da IELTS sonucu
 İki vesikalık fotoğraf
 Pasaport