BURADASINIZ : Anasayfa / Sıkça Sorulan Sorular

İSVİÇRE

Bu konuya baglı dosya adedi : 0

Lisans Eğitimi:

 Lise Diploması (noter onaylı fotokopisi)
 Türkiye’de tanınan üniversitelerin birinde 2 yıllık üniversite eğitimini tamamlamak.
 Almanca veya Fransızca Dil Yeterlilik Belgesi. 
 Lisans eğitimi 3 yıldır. Uygulamalı bilimler üniversitelerinde eğitim süresi 4 yıldır.
 Online başvuru formu (çoğu üniversitenin online başvuru sistemi bulunmaktadır ve bu sistemdeki forma kişisel bilgiler, seçmek istenilen bölüm girilebilir)
 Fotoğraf (biyometrik)
İsviçre’deki üniversitelerde eğitim “güz” ve “ilkbahar” olmak üzere iki döneme ayrılmıştır.
Güz dönemi Eylül – Aralık ayları arasında;
 İlkbahar dönemi ise Şubat – Haziran ayları arasındadır.
 Başvuru tarihleri genellikle Şubat-Mart ayları arasındadır
.

Çalışma İzni:

 İsviçre’de oturan öğrencilere B tipi Süreli Oturum İzni verilmektedir. Bu oturum izni 1 yıl geçerlidir ve kısıtlı çalışma izni sağlar; her yıl yenilenmesi gerekmektedir.
 Türkiye’den İsviçre’ye okumaya giden öğrenciler AB vatandaşı olmadıklarından dolayı ülkeye ilk girişlerinden sonra, çalışmak için 6 ay beklemeleri gerekmektedir. Sonrasında da haftada en fazla 15 saat çalışma hakkına sahip olunmaktadır. Bazen staj yapacak öğrenciler için bu kısıtlama esnetilebilmektedir.

 Yüksek lisans eğitimi:

Devlet Üniversitelerine Yüksek Lisans Başvurusu için;
 Devlet üniversitelerinde yüksek lisansa başvurmak için okumak istenilen bölümle ilgili bir lisans programından mezun olmak gereklidir. 
 Dil yeterlilik sertifikası
 Özel Üniversitelere Yüksek Lisans Başvurusu için;
 İsviçre’deki özel üniversitelerin hemen hemen hepsinin eğitim dili İngilizcedir.  Yüksek lisans seviyesinde TOFEL veya IELTS gibi sınav sonuçları gerekmektedir.
 İngilizceye ek olarak iyi derecede kullanmak gerekmektedir.

Gerekli Belgeler:

Devlet Üniversiteleri için:

İsviçre’deki her üniversitenin farklı kabul kriterleri olmakla birlikte, genel olarak yabancı öğrencilerden istenen belgeler aşağıdaki gibidir;
• Lisans diploması (3 yıllık eğitim veya 180ECTS’ye denk olması beklenir)
• Öğrencinin bölümü seçme amacı ve mezun olduktan sonraki projelerini açıklayan kısa ve öz bir başvuru mektubu.
• Online başvuru formu (çoğu üniversitenin online başvuru sistemi bulunmaktadır ve bu sistemdeki forma kişisel bilgiler, öğrenim görmek istenilen bölüm vs. girilmektedir)
• Fotoğraf (biyometrik)
• Dil yeterlilik sertifikası

Özel Üniversiteler için:

Her üniversitenin kriterleri farklı olabilmekle birlikte, genel olarak yabancı öğrencilerden istenen belgeler aşağıdaki gibidir;


• Lisans diploması (iyi bir not ortalaması istenebilir)
• Bölümü seçmedeki amaç ve mezun olduktan sonraki projeleri açıklayan kısa ve öz bir başvuru mektubu.
• Online başvuru formu
• Pasaport fotokopisi