Yüksek öÄŸretim kurumu daha önce ilk 500 uygulamasını deÄŸiÅŸtirerek ilk 1000 üniversite olararak deÄŸiÅŸtirmiÅŸtir. Bu ÅŸu anlama geliyor sınav ÅŸartı aranmaksızın yurtdışında istediÄŸiniz üniversiteye kayıt ÅŸansı veriyor. Ayrıca daha önemlisi öÄŸrenci istediÄŸi bölümü seçebilmekte ,Türkiye'ye döndüÄŸünde direk denklik alabilmektedır. Bu durum ülkemizde istediÄŸi bölümü okuyamıyan hem de sınavda baÅŸarılı olamayan öÄŸrenciler için buyuk fırsat sunmaktadır. Bunun yanında Türkiy'de sadece 9 üniversitenin ilk 1000 de yer aldığını düÅŸünürsek oldukca prestijli bir üniversite ve bölümden mezun olunduÄŸu unutulmamalıdır. Bu diploma kiÅŸiye gelecek yaÅŸamında iÅŸ bulma, sosyal hayat becerisi ve prestıj katacaktır.
İLK 1.000’İN DIÅžINDAKİ DİĞER ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİM ALACAKLAR: Yurtdışında eÄŸitime baÅŸladığınız yıl, ilk 1.000’in içinde yer alan bir üniversitede eÄŸitim alacaksanız, YÖK’ün tanıdığı bir üniversitede, eÄŸitim alacağınız bölüme göre denklik ön koÅŸullarını yerine getirmeniz gerekiyor.
– Yurtdışında Tıp DoktorluÄŸu okumak için , 1. sınıfa baÅŸlayacağınız yıl, ÖSYM tarafından yapılan sınava girmiÅŸ ve Tıp DoktorluÄŸu alanındaki sıralamada ilk 40 bin içinde yer almış olmanız gerekiyor.
– Yurtdışında Hukuk okumak için, 1. sınıfa baÅŸlayacağınız yıl, ÖSYM tarafından yapılan sınava girmiÅŸ ve Hukuk alanındaki sıralamada ilk 150 bin içinde yer almış olmanız gerekiyor.
– Yurtdışında Mimarlık okumak için, 1. sınıfa baÅŸlayacağınız yıl, ÖSYM tarafından yapılan sınava girmiÅŸ ve Mimarlık alanındaki sıralamada ilk 200 bin içinde yer almış olmanız gerekiyor.
– Yurtdışında Mühendislik okumak için, 1. sınıfa baÅŸlayacağınız yıl, ÖSYM tarafından yapılan sınava girmiÅŸ ve Mühendislik alanındaki sıralamada ilk 240 bin içinde yer almış olmanız gerekiyor.
– Yurtdışında Tıp DoktorluÄŸu, Hukuk, Mimarlık ve Mühendislik dışında bir bölümde okumak için, 1. sınıfa baÅŸlayacağınız yıl, ÖSYM tarafından yapılan sınava girmiÅŸ ve Türkiye’deki yükseköÄŸretim kurumları bünyesindeki programlara yerleÅŸen en son öÄŸrencinin almış olduÄŸu puanı almış olmanız gerekiyor. Dolayısı ile puanınız o yıl Türkiye’de herhangi bir bölümde eÄŸitim almanıza olanak tanıyorsa, yurtdışında da okuyabileceksiniz.
– ÖSYS Kılavuzunda yer almayan alanlarda eÄŸitim alacaksanız, ön lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 140, lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 180 puan almanız gerekiyor